2009-04-03

Bilder utan ram

Roligt att höra att flera haft användning av mitt tips om linjer runt loggan!
Har fått förfrågan om jag vet hur man tar bort linjer runt bilderna också, och det vet jag ju. Lägger upp det här så kanske fler har användning av det.
Denna gång tänkte jag testa att lägga upp en bild på hur man gör, när förklaring inte är min starka sida. Klickar ni på bilden ska den bli tillräckligt stor för att det ska gå bra att se. Annars hör ni av er!

Längst upp (i "redigeraren")står det att man kan spara sin mall. Det är en väldigt liten fil, så den tar ingen plats. Spara den, ifall du skulle råka schabbla (den tyska stavningen, eller... *fniss*) dig. Då kan man alltid hämta in den gamla mallen. Dock har jag för mig att alla inställningar inte finns med som vilka man har i blogglistan och så. Kan bli lite jobbigt, om man som jag har några stycken =).
Men det kan man ju alltid leva med, istället för att göra om ALLT.

KOM IHÅG att "förhandsgranska" innan du sparar!

Om någon tycker att det är enklare med text, tar jag det också.
Duger det med bilden, kan du sluta läsa nu =)

Gå alltså in på

"Anpassa"
"Layout"
"Redigera HTML"

Bläddra ner till "post img", (eller tryck ctrl F, så kommer det upp en liten ruta där man kan skriva in ord man söker efter. Detta kan man även använda sig av på alla internetsidor. Väldigt bra många gånger, om man letar efter nåt speciellt)
I alla fall:
Där står det border: 0px i mitt förslag, MEN har du linjer runt bilderna står det förmodligen 1px eller mer. Det ska alltså ändras till 0px om man vill bli av med sina linjer.

Lycka till!


3 kommentarer:

TuvaLiten sa...

Hehe, jag var så ivrig att jag gav mig på ett försök själv, å lyckades tillslut! Maken hade nog uppskattat om jag tittat in på din sida först så hade det tagit betydligt kortare tid, men men..nu är det gjort ;o)

Gekko sa...

Tack! Det är rätt festligt, jag har länge funderat på hur man gör och tänkt fråga min html:iga syster men inte kommit till skott. Tidigare idag tänkte jag att nu måste jag fråga. Men det behövdes ju inte när du gjort din fina beskrivning, strålande!

Thea sa...

Oj så bra! Jag har funderat och tänkt, men inte klurat ut hur! Tusen tack för hjälpen, ska genast börja fippla. Så om bloggen försvinner vet du varför, haha!