2009-04-01

HjälpredaTänkte dela med mig av min fina (eller ja, den är praktisk i alla fall) hjälpreda som jag använder ibland när jag ska sy. Perfekt när man ska sy med lite större trådrullar i vanliga symaskinen: Overlocktråd, dekorationstrådar m.m. Vet att man ej ska sy med overlocktråd, men det struntar jag i! =)
Har inte haft några problem hittills och mest använder jag det till undertråd vid broderier.

En liknande mojjäng finns som tillbehör till maskinen, men den kostar i alla fall ett par hundra kronor. Så jag bad min man att svetsa ihop något, och han målade den till och med, svart visserligen , men ändå. Tack älskling!

Nu vet jag inte hur andras maskiner ser ut, kanske bara är en sådan här som har ett hål upptill...? Men JAG har i alla fall haft och kommer att ha väldigt mycket användning för denna.Måste även dela med mig av vad min snart 5-åriga son sa till mig häromdagen:
Jag satt och letade efter ett byxmönster i Ottobretidningarna och han undrade vad jag gjorde.
Då sa han "Mamma, jag kan ju faktiskt bygga legouppfinningar utan ritningar, då borde du kunna sy utan!" Nja jo, så är det kanske... =)

5 kommentarer:

Nilla sa...

Haha vilken obetalbar kommentar från din son! Barn är underbara och finurliga!

Smart mojäng din händige man fixat också!

anna sa...

Barn är underbara!!

Madelene sa...

He he! Ja av barn får man alltid höra sanningen :0)

Busiga ungar sa...

Ja, tänk vad smarta våra 5-åringar är...Nu ska jag ta upp din utmaning, ledsen att det tog lite tid...lägger samtidigt upp dig i min blogglista, ledsen även över att du inte hamnat där tidigare...Kram på dig...

TuvaLiten sa...

Hej, hittade hit idag och måste bara säga TACK!! Äntligen, äntligen, äääääntligen, har jag lyckats få bort min fula ram runt loggan, som jag har retat mig på den, tusen tack! Vet du kanske även hur jag får bort ramarna runt alla bilder jag lägger in i inläggen? Antar att det är någon siffra som ska ändras där oxå, men vilken? Du får gärna maila mig på tuvaliten@mittspejs.se om du vet hur man gör.

Fina kläder du gör, kommer fortsätta titta in här, lägger dig i min blogglista :o)