2009-03-31

TIll storasystern


Självklart ska storasystern till den nya bebben i tidigare inlägg få sig en present. Det är ju inte bara roligt att bli storasystern, så då kan man behöva lite uppmuntran.

Tunikan är sydd efter samma mönster som denna.
Älskar verkligen denna tunikan.
Dottern har en likadan som hon visar upp längst ner.

Mönster: Ottobre 3/2008. Storlek 98.

Material: Tung och lite sladdrig stuvbit från...jo Ohlssons tyger. Var röd och vit från början, men blev rosa och röd efter tvätt. Men personligen tycker jag att det blev riktigt bra, särskilt som det skulle vara till en tjej.

Plus: Väldigt lätt att sy, och superfin modell.

Minus: Hmm...skulle vara att jag fållade denna med tvillingnål, då jag inte hade min coverstyle ännu. En sådan söm är ju mycket mer hållbar.


Fundering: När jag syr fast mina namnlappar så slår vitt igenom. Jag har svart med vit text, så det är väl inte jättekonstigt. Men blir inte så snyggt. Hur syr ni fast era, för att det ska bli snyggt. Vilken söm, vilken nål etc.?


9 kommentarer:

anna sa...

Jättesöt!!

Madelene sa...

Jag har också svarta namnlappar med vit text och jag har inte varit med om att det slår igenom...menar du att det syns igenom vid den vita texten? Jätte fin tunika!

Minelo sa...

Tackar tackar.

Ja alltså, när man syr i dem så går lappen liksom sönder onödigt mycket och det blir vitt. Spricker liksom sönder där nålen gått ner.

Madelene sa...

Aha! Det va så du menade :0) Ja men så får jag med, det brukar räcka med att gnugga lite på lapparna så kryper det ner igen, Jag syr oftast bara kortsidorna med på lapparna så för mig har det aldrig varit ett problem så...men förstår att det syns mer om man syr runt hela lappen kanske.

Nilla sa...

Fina tunikor! Har samma problem med mina namnband. De är iofs bruna med gul text. Men det blir ändå "vitt" där nålen går ner. Jag använder stretchnål och har inte orkat byta nål till en vanlig för att testa om det är någon skillnad.

Tant Ulrika sa...

Jättefin tunika!! =)

Jätteskoj att du är med o tävlar hos mig (me&i)!

Vill tipsa om att jag precis nu startat ännu en spännande tävling..en som passar hela familjen:

http://uj76.blogspot.com/2009/04/tant-lottar-ut-ett-presentkort-vart.html

Ha en jättebra dag!

angelmax sa...

tackar tackar för all hjälp med bloggen!!!!

Äppel Päppel sa...

Gud så underbar! Vad mycket fint du har gjort! Måste få lägga till dig i min blogglista! Hoppas det är OK!
/Lina

Heilt spesiell sa...

For en herlig blogg!!Kjempeflotte klær du syr og denne tunikaen var bare superfin.