2009-05-11

Batman
Batman är sonens största favorit just nu, så när jag skulle göra ett par muddjeans till honom passade det ju perfekt att brodera dit "Batmanmärket". Egentligen började jag med att sy ett par kortbyxor till honom. Kom på att det kanske är bättre att sy ett par långa, det är ju ändå inte sommar ännu. Inte här i alla fall.

Har länge velat sy ett par muddjeans, men det har känts som ett för stort projekt.
Tycker det är så jobbigt att sy ihop med en tråd och så byta till de två jag använder som kontrasttråd. Blir en massa byta tråd. Även om jag var betydligt mer effektiv med Batmanbyxorna än kortbyxorna. Då bytte jag tråd mellan varje söm tror jag =)
När jag nästan var klar med dessa byxor kom jag på att jag ju kunde ha sytt kontrastsömmarna med coverlocken =) Det blir nästa gång, då slipper jag ju byta tråd! Jippi!

Mönster: Ottobre 3/2008. Storlek 110 fast sonen drar 116. De blev lagom breda då. Jag har ritat om mönstret en del. Gjorde fuskgylf istället för vanlig. Mudd istället för linning. Egna fickor.

Broderi: Laddade hem en bild och stygnsatte det själv. Har varit alldeles för feg för det förut, men någonting har hänt =) Egentligen tänkte jag brodera svart där själva Batman är, men det blev så snyggt med bara det gula, så jag avbröt broderiet där.

Kontraststickningar: Jag använder mig av dubbla vanliga sytrådar när jag syr dessa stickningar. Vanlig raksöm, längd 3,5. Tycker det blir riktigt bra. Dessutom har man ju så många färger att välja mellan, jeanstråd finns ju i betydligt färre. Någon med ett bättre förslag?

Material: Aningen stretchig denim från Ohlssons tyger. Stuvbit. Svart, aningens melerad.
Svart mudd och gul broderitråd (Sulky).

Plus: Jag är sjukt nöjd! De blev ju bara så coola!

Minus: Jag fick för mig att jag skulle sy fast muddens sömnsmån med en stickning. Blev katastrof, Mudden töjde ut sig massor. Fick sprätta, vilket var nästan omöjligt när jag sytt med 2 stycken förstärkt raksöm. Inte kul.

Undran: Angående stickning på muddens sömnsmån. Är det något ni brukar göra?
Hur gör ni? Tacksam för era svar. Kanske man lär sig något! =)

6 kommentarer:

Busiga ungar sa...

Oj, förstår att du är nöjd. Blev ju hur balla som helst. Måste också försöka mig på muddjeans. Så himla snyggt!!

Helena sa...

Jättesnygga! Ser verkligen proffsiga ut.

Errajka sa...

Jäsikeeen vad snygga. Helhäftiga! Bra jobbat :)

Therese sa...

jättefina byxor

Linda sa...

jättefräcka kan tro att sonen blev lycklig :)

Annika sa...

verkligen coola, kul att kunna stygnsätta själv, har ännu inte lärt mig,
Annika