2009-03-23

Födelsedagsset


Barnens kusin fyllde 3 år och som vanligt tänkte jag sy något. Det brukar sällan bli något, då det av någon anledning alltid brukar vara slut på ork. Men denna gång var jag ute i god tid. Dessutom hade jag redan klippt ut mönster och provsytt en sådan här tunika. Tunikan är helt underbar modell på. Den går att ha lång tid. Sådana plagg är jag superförtjust i!

Mönster: Tunikan är från Ottobre 3/2008. Storlek 98.
Byxorna är från Ottobre 1/2007. Storlek 98. Den enda ändringen i mönstret var att jag sydde dit ett kantband av tunikatyget.

Material: Tyget till tunikan är en stuvbit från Ohlssons tyger. Det har legat i flera år, för jag har svårt att våga klippa i tyger. Den här gången sa jag åt mig att skärpa mig, men det är svårt, för det kan alltid finnas något bättre man kan sy av tyget (får jag för mig). Det är så söta ballerinor på tyget. Jätteskön trikå. Fickorna är sydda i samma material som byxorna. Muddväv, från en affär jag köpt upp ett större lager.
Byxorna är sydda i sweatshirttyg, också tyg jag hade hemma. Från samma större lager som muddväven.

Plus: Att tunikan är både lätt att sy och att den är så härlig modell. Passar så bra både till byxor eller bara strumpbyxor. Dessutom var det så befriande att våga klippa i det här tyget.
Roligt med den söta rynkningen på byxorna.

Minus: Vad som hände med byxorna är jag däremot inte riktigt säker på. Grundmodellen ser väldigt fin och söt ut, men de är alldeles för vida. Jag gjorde dock inget åt det den här gången, men blir det några fler gånger så ska det rättas till.

3 kommentarer:

Doris_Assar sa...

Vad fint, tunikan är underbar! :-)

Lilla NovaK sa...

Blev ett jättefint set! Hade varit kul med en live bild på det också om du får chansen! =)

NelloLi sa...

Superfint!