2009-03-18

Lapptäcke till nyfödd


Min kusin fick en Elvin i höstas och jag blev så sugen på att sy ett sådant här lapptäcke. Sagt och gjort så körde jag igång.
Mönstret hade jag sett på Eva Wendicks slöjdsida. Det blev en hel del missöden för att jag tänkte fel. Sprätten fick jobba ordentligt. Resultatet blev dock riktigt bra. Vet att mottagarna har använt det flitigt. Tänkt att passa i vagnen, men de har även använt det som filt på golvet.

Broderade "Elvin" på baksidan av täcket så att det blev snyggt när täcket är nervikt.


Mönster: Eva Wendick

Material: Enligt mönstret skulle täcket sys i lakansväv, men jag slog till och sydde det i tjock lin från Stoff&Stil. Det är svart och naturvit. Blev superfin kvalité. Fodrad med plattvadd, även det från Stoff&Stil. Sulky broderitråd, samma färg som den naturfärgade linen.

Plus: Det blev så förbaskat bra! =). Dock var jag lite slarvig med att stryka, därav lite knöligt.

Minus: Jag glömde att quilta fast vadden i bakstycket innan jag sydde ihop täcket. Däremot syddes det ju fast i kanterna. Jag orkade verkligen inte fixa till det, så jag bad kusinen hålla uppsikt hur det går. De har då inte hört av sig ännu.Det ser ännu bättre ut i en ligginsats, men jag orkade bara inte plocka fram den.


3 kommentarer:

angelmax sa...

jättefint!!!!!

Jenny sa...

Åh så snyggt lapptäcke! Tack för att du kollade upp nummret på Ottobre.

Busiga ungar sa...

Hej...Såg att du varit inne på min blogg och att jag även ligger i din blogglista. Sånt blir man så glad över...Tack!! Underbart lapptäcke du gjort. Blev väldigt fint med namnet broderat vid "nerviks"kanten. Cecilia