2009-03-28

Pyjamasar till tvillingar


Nu får jag äntligen sätta mig efter födelsekalas här hemma. Minstingen L fyller 1 år. Nu sover han sött efter alla presenter och allt fika.

Även barnens kusiner fyllde år häromdagen, och denna gång är det tvillingar som fyller 5 år. Det blev pyjamsar som de egentligen skulle få redan i julklapp, men då orkade jag inte sy dem. Nu var det på gränsen, men jag hann i alla fall klar dem till födelsedagen.

Dessvärre fick jag för mig att jag skulle göra något roligt med bilderna i photoshop, och det drog verkligen ut på tiden, kläderna var färdigsydda i onsdags, men det är inte förrän idag jag lyckats få till bilderna. Och så bra blev det ju ändå inte, för att ta sådan lång tid. Nästa gång jag tar bilder, måste jag verkligen komma ihåg att ta mot en enfärgad bakgrund om jag tänkt ta bort bakgrunden från bilderna, annars blir det verkligen extra krångligt.

Tyget är typiskt "pyjamasigt", lite småsladdrig, men väldigt skönt. Först började jag med att sy ett byxben ut och in, vilket ledde till en hel del sprättande, då jag både hade rynktråd, overlocksöm och en stickning felsytt. Men det ordnade till sig till slut.
Jag har även fått öva mig på min coverstyle. Har ju sytt rullsöm (eller vad det heter) i ärmslut, längst ner på byxorna och längst ner på tröjan (se nedersta bilden). Många många provbitar och dåliga tankar har det blivit. Men jag blev ändå rätt nöjd till slut. Efter att jag läst bruksanvisningen lite extra noga och sett att jag faktiskt hade en 3-trådig som var för tunna tyger. Då blev saker betydligt lättare än med den 2-trådiga. Den ville gärna "släppa ut" lite tyg här och där, såg för hemskt ut.

Storlek 4 år, men tröjan ritade jag 6 års längd och förlängde den dessutom 5 cm. Ville att den skulle bli som ett nattlinne. Det räcker till mitten på låret ungefär. På så sätt slipper man glipet bak i ryggen, som jag tycker kan uppstå titt som tätt.

Byxor och ärmar är 3/4 längd. Borde ju resultera i att de går att ha rätt länge tänker jag. De är ju aldrig tillräckligt långa i alla fall =)

Ska definitivt göra några till min dotter, som gärna sover i pyjamas.
Vi har inte hunnit vara och hälsa på dem ännu, så att de har fått sina presenter. Så det kvarstår att se om de blir nöjda. Kanske man kan lyckas få sig en livebild också.

Mönster: Ingelise (allt om handarbete) nummer 12 december 2005.

Material: Tyget är inköpt på Ohlssons tyger.

Plus: Dels blev pyjamasarna riktigt bra (i slutändan). Dels fick jag lära känna min coverstyle. Känns som att vi kan tillbringa mycket tid framöver.

Minus: Att jag sydde fel från början och att rullsömmen blev lite dålig på ena byxan. Dessutom glömde jag att sy fast namnlappar, men det är ju ändå "bara" kusinerna som ska ha dem. Och de ska ju bara ha dem på natten.

3 kommentarer:

Madelene sa...

Tack för kommentaren i min blogg! Nu hittade jag hit med för första gången :0) Kikar runt lite jag :0)

Madelene sa...

Du har en utmaning hos mig! :0)

Madelene sa...

Spännande :0)